Společenská odpovědnost organizací - průzkum praxe v malých a středních podnicích - Pazderová, Blanka (2011)
Bakalářská práce pojednává o společenské odpovědnosti organizací se zaměřením na malé a střední podniky. Popisuje stručně počátky této filosofie a její nejdůležitější momenty. Dále poskytuje srovnání společenské odpovědnosti z pohledu Evropské unie a v zemích třetího světa. Uvádí příklady mezinárodních iniciativ na podporu společenské odpovědnosti. V praktické části se zabývá průzkumem společenské odpovědnosti v malých a středních podnicích na území ČR. Rozebírá jednotlivé aspekty, upozorňuje na problémy a nabízí návrhy vhodných opatření pro větší osvětu a informovanost této skupiny podniků.