Finanční analýza společností zabývajících se výrobou nealkoholických nápojů - Kotková, Tereza (2011)
Daná diplomová práce je zaměřená na finanční analýzu devíti nejvýznamnějších společností, jeţ se zabývají výrobou nealkoholických nápojů v České republice. Většina z nich jsou dceřiné společnosti nadnárodních korporací. V práci zpracovávám prostorové šetření tohoto oboru, a to v letech 2008 a 2009. Nejdříve jsem vymezila metodiku, ve které jsem prostorové šetření prováděla, konkrétně Spider analýzu. V další části bylo vhodné lehce nastínit obor mého zájmu jako celku, tedy výrobu nealkoholických nápojů. V samotné analýze jsem porovnávala roky 2008 a 2009, jak se hodnoty ukazatelů u jednotlivých podniků změnily v čase, ale také konkurenceschopnost jednotlivých podniků v roce 2009. Závěrečné shrnutí tvoří souhrnná tabulka a komentář k tomu, jak jednotlivé podniky ve Spider analýze obstály.