Finanční analýza společností zabývajících se výrobou nealkoholických nápojů - Kotková, Tereza; Marek, Petr; Dufková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Daná diplomová práce je zaměřená na finanční analýzu devíti nejvýznamnějších společností, jeţ se zabývají výrobou nealkoholických nápojů v České republice. Většina z nich jsou dceřiné společnosti nadnárodních korporací. V práci zpracovávám prostorové šetření tohoto oboru, a to v letech 2008 a 2009. Nejdříve jsem vymezila metodiku, ve které jsem prostorové šetření prováděla, konkrétně Spider analýzu. V další části bylo vhodné lehce nastínit obor mého zájmu jako celku, tedy výrobu nealkoholických nápojů. V samotné analýze jsem porovnávala roky 2008 a 2009, jak se hodnoty ukazatelů u jednotlivých podniků změnily v čase, ale také konkurenceschopnost jednotlivých podniků v roce 2009. Závěrečné shrnutí tvoří souhrnná tabulka a komentář k tomu, jak jednotlivé podniky ve Spider analýze obstály.
Vedoucí práce: Petr Marek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses