Invalidní a pozůstalostní důchody - Fait, Jiří; Bílková, Diana; Pešout, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Důchodové pojištění patří k hlavním pilířům českého sociálního zabezpečení. Nezanedbatelnou součástí tohoto systému jsou také invalidní a pozůstalostní důchody, které slouží jako finanční kompenzace v případě nenadálého snížení pracovní schopnosti (invalidní důchody), nebo nenadálého úmrtí (pozůstalostní důchody). Tato práce seznamuje čtenáře s legislativou týkající se invalidních a pozůstalostních důchodů a s postupem výpočtů těchto důchodů v České republice. Hlavní analytická část seznamuje čtenáře s výší výdajů analyzovaných důchodů, jejich vývojem v minulosti a jejich předpokládaným vývojem do budoucna. Práce také čtenáři seznamuje s faktory, které ovlivňují počet vyplácených důchodů. Přílohou práce je kalkulačka invalidních a pozůstalostních důchodů v MS Excel 2007.
Vedoucí práce: Diana Bílková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: statistické a pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses