Analýza vývoje české daňové politiky v oblasti zdanění spotřeby (DPH, spotřební daně) 1993-2000 - Hrachovcová, Lucie; Vítek, Leoš, 1970-; Provazník, Kamil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu vývoje konstrukčních prvků daně z přidané hodnoty a spotřebních daní. V první části je popsán daňový systém zaměřený na nepřímé daně v roce 1992. Druhá část je zaměřena na konstrukci daně z přidané hodnoty v roce 1993 a změny v následujících letech až do roku 2000. Třetí část obsahuje totéž pro spotřební daně. Poslední čtvrtá část obsahuje zhodnocení změn v konstrukci daně z přidané hodnoty a spotřebních daní, zejména vývoj sazeb těchto daní, mezinárodní srovnání daňového zatížení spotřeby a závislost spotřeby na výši zdanění.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses