Zhodnocení finanční situace společnosti NICOTRANS, a.s. - Mandátová, Nikola; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Pevná, Jana; Dvořáková, Jana (2011)
Stěžejním tématem diplomové práce je zhodnocení finanční situace společnosti NICOTRANS, a. s. v letech 2006 až 2009 z pohledu externího hodnotitele, s cílem analyzovat finanční zdraví podniku a upozornit na případné problémové oblasti v rámci finančního řízení organizace. Na základě metod finanční analýzy byla zpracována podrobná analýza jednotlivých oblastí podniku. Poslední kapitola praktické části diplomové práce je věnována výpočtu ukazatele ekonomická přidaná hodnota (EVA), jakožto indikátoru hodnocení výkonnosti podniku, vypovídající o tom, zda podnik tvoří ekonomickou přidanou hodnotu pro vlastníky či nikoliv. Při výpočtu byla aplikována metodika Ministerstva průmyslu a obchodu ČR.
Vedoucí práce: Jana Pevná
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Keywords: finanční analýza; ekonomická přidaná hodnota; výkonnost podniku; management [obor dipl. práce]; horizontální analýza; vertikální analýza; diplomové práce; financial analysis; economic value added; industrial productivity; master's theses