Konečné řešení české otázky za druhé světové války - Rachačová, Karolína; Rataj, Jan, 1951-; Háka, Antonín, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
V období Hitlerovy vlády se rasové teorie staly základním ideologickým pilířem politiky v Německu. Na základě toho se v nacistickém Německu vyvinul velmi silný rasismus, který vedl k vytvoření nesčetného množství plánů na likvidaci rasově méně hodnotných národů. Mezi takové byli zařazeni i Češi, jejichž území se také stalo jedním z prvních nacisty okupovaných území. Předmětem této práce je analýza plánů "konečného řešení české otázky", které bylo jedním z ideologických cílů Hitlerova nacistického Německa a spočívalo v úplné germanizaci "česko-moravského prostoru". Z jakých důvodů a jakým způsobem mělo být vyhubení Čechů v oblasti Čech a Moravy docíleno a jaké konkrétní postupy byly v tomto směru v období nacistické okupace podniknuty? Ve své práci jsem vycházela z dobových dokumentů a odborné literatury.
Vedoucí práce: Jan Rataj
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses