Geopolitické střety mocností ve 21. století a ekonomické souvislosti - Fiala, David (2011)
Diplomová práce zkoumá geopolitické střety mocností ve 21. století a ekonomické souvislosti. Je zaměřená na Venezuelu, Irán, vesmír jako nový geopolitický prostor a hlavní geopolitické teorie.