Rozpočtový proces a rozbor hospodaření ve vybrané obci - Staněk, Miroslav (2011)
Diplomová práce se zabývá průběhem rozpočtového procesu a analýzou hospodaření města Pelhřimova, zadlužeností města a také tím, jaký vliv měla současné krize na výsledek hospodaření města. Na základě teoretických znalostí dané problematiky a praktických poznatků byl proveden rozbor minulého rozpočtového hospodaření města v letech 2006 -- 2009. Dále se práce soustřeďuje, především na nejvýraznější položky rozpočtu, kam prostředky plynou a odkud pocházejí příjmy. Na závěr je rozebráno financování městského rozpočtu, zadluženost a sestaven rozpočtový výhled.