Rozpočtový proces a rozbor hospodaření ve vybrané obci - Staněk, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Stejskalová, Irena, 1957-; Kubová, Olga (2011)
Diplomová práce se zabývá průběhem rozpočtového procesu a analýzou hospodaření města Pelhřimova, zadlužeností města a také tím, jaký vliv měla současné krize na výsledek hospodaření města. Na základě teoretických znalostí dané problematiky a praktických poznatků byl proveden rozbor minulého rozpočtového hospodaření města v letech 2006 -- 2009. Dále se práce soustřeďuje, především na nejvýraznější položky rozpočtu, kam prostředky plynou a odkud pocházejí příjmy. Na závěr je rozebráno financování městského rozpočtu, zadluženost a sestaven rozpočtový výhled.
Vedoucí práce: Irena Stejskalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Keywords: územní samospráva; veřejné finance; rozpočtová skladba; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; regional administration; public finance; budgeting; master's theses