Rozvojová spolupráce České republiky se zaměřením na region Latinské Ameriky - Fričová, Iva; Pavlík, Petr, 1957-; Machytka, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Práce se věnuje současnému systému poskytování rozvojové spolupráce v ČR a formám spolupráce plynoucí právě do regionu Latinská Amerika, který je v porovnání s ostatními regiony opomíjeným. První teoretická část práce poskytuje čtenáři ucelený pohled na nový současný systém ZRS ČR po proběhlé transformaci a seznamuje s důležitými pojmy, používanými v práci. Druhá část je zaměřena už více konkrétněji na formy ZRS směřované do LA. Třetí část práce přibližuje vzájemné obchodní vztahy ČR a vybraných států LA z hlediska výše obratu obhodu. Závěr odkrývá shrnutí a propojení obou zkoumaných částí a odpovídá na hlavní otázku práce: "Jaká rozvojová pomoc v současném systému ZRS ČR je poskytována do regionu Latinské Ameriky a do jaké míry jsou vynaložené prostředky ovlivněny komerčními vztahy s jednotlivými státy?"
Vedoucí práce: Petr Pavlík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses