Nové členské země eurozóny aktuální vývoj a perspektivy - Pražanová, Pavlína; Abrhám, Josef; Pluskalová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cílem této diplomové práce je zhodnocení aktuálního ekonomického vývoje posledních pěti zemí, které vstoupily do eurozóny, tzn. Slovinska, Kypru, Malty, Slovenska a Estonska, v kontextu doznívající světové ekonomické krize a nastínění možných perspektiv jejich dalšího hospodářského vývoje. Práce je strukturována do pěti kapitol, z nichž každá se samostatně zabývá jednou zemí, přičemž struktura kapitol je u všech států stejná - úvodní podkapitola hodnotí cestu do eurozóny na základě konvergenčních zpráv Evropské komise a Evropské centrální banky, druhá podkapitola vypovídá o aktuálním ekonomickém vývoji na základě vybraných ukazatelů dostupných na stránkách Evropského statistického úřadu (Eurostatu) a závěrečná podkapitola naznačuje očekávaný vývoj na základě podzimní prognózy Evropské komise z listopadu roku 2010.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses