Dopady veřejného zadlužování na českou ekonomiku - Balla, Luděk; Votava, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Voříšek, Jan (2011)
Práce nejprve charakterizuje a popisuje samotný pojem "veřejný dluh". Dále se zaměřuje na příčiny jeho vzniku, zdroje financování schodků státních rozpočtů a teoretické možnosti jejich eliminace. Praktická část poukazuje na vývoj veřejného zadlužení České republiky a na jeho rozdílné vnímání pravicově a levicově smýšlejícím politickým spektrem. Další část práce je věnována problémům, které jsou spojeny se současnou restriktivní politikou, a postojům veřejnosti k politice, která se snaží bránit dalšímu navyšování veřejného zadlužení.
Vedoucí práce: Libor Votava
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Keywords: fiskální politika; veřejný dluh; státní rozpočet; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; fiscal policy; public debts; budget; bachelor's theses