Místní Agenda 21 v kraji Vysočina - Novotná, Adéla; Kramulová, Jana; Silovská, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Cílem práce je zhodnotit realizaci místní Agendy 21 v kraji Vysočina a provést analýzu projektu "Vysočina 21", který je realizován právě krajem Vysočina. V teoretické části je vysvětlen pojem (trvale) udržitelný rozvoj. Dále je zde popsána místní Agenda 21, která zavádí principy trvale udržitelného rozvoje do praxe. Posledním bodem této části je vysvětlení principů fungování Revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí, z kterého projekt získal dotaci na své aktivity. Praktická část se zabývá popisem realizace místní Agendy 21 na úrovni kraje a současně projektem "Vysočina 21", který je zaměřen na zvýšení informovanosti o místní Agendě 21 a udržitelném rozvoji, posílení občanské odpovědnosti a občanské participace. Cílem této části práce je zhodnocení procesu místní Agendy 21 v kraji, analýza daného projektu a posouzení jejich významu pro kraj Vysočina a jeho obyvatele.
Vedoucí práce: Jana Kramulová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses