Trvale udržitelný rozvoj v EU voda - Kupcová, Barbora; Němcová, Ingeborg, 1957-; Remtová, Květa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Práce se zabývá problematikou spotřeby vody v EU a možnostmi řešení jejího nadměrného odběru. Cílem práce je analyzovat, zdali jsou současné odběry v jednotlivých oblastech do budoucna udržitelné, a jestli je nějakým způsobem možné tuto udržitelnost zajistit. Vycházím při tom z informací o vývoji odběrů v jednotlivých sektorech, dále ze změn v množství vody, které budou způsobeny globálním oteplováním a z dat o současných technických možnostech získávání vody. V první části je objasněn pojem trvale udržitelný rozvoj a teoreticky vysvětleno, proč dochází k nadměrnému odběru vody. Ve druhé kapitole se zabývám množstvím a zdroji vody, včetně zdrojů alternativních. Třetí kapitola popisuje odběry vody a potenciál jejich úspor. Poslední část se soustředí na politiky a opatření, která mají zajistit trvale udržitelný odběr vody.
Vedoucí práce: Ingeborg Němcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses