Skandinávský model sociálního státu - Curevová, Markéta; Abrhám, Josef; Bič, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Diplomová práce analyzuje vývoj sociální politiky ve státech Evropské unie. Další část se zabývá evropskými sociálními modely. Největší prostor je věnován sociálním politikám v Dánsku, Finsku, Norsku a Švédsku a způsobu jejich financování. V neposlední řadě se práce zaměřuje na globalizaci a celosvětovou krizi a její vliv na skandinávský model. V této souvislosti jsou navržena možná řešení a perspektivy budoucího vývoje.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses