Formy úpadku podle insolvenčního zákona s důrazem na reorganizaci - Vilímková, Jana; Novák, Miloš; Pelikán, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Práce přibližuje problematiku řešení úpadku podle nového insolvenčního zákona. První část je věnována rozboru jednotlivých forem řešení úpadku s podrobnější analýzou reorganizace. Soustředím se také na vzájemné porovnání reorganizace a konkurzu. V druhé části práce jsem si pro účel analýzy využití reorganizace v praxi vybrala společnost Kordárna, a.s. Z práce vyplývá, že reorganizace je výhodnější forma řešení úpadku pro věřitele než konkurz. Přesto, z důvodů nákladnosti, některých právních nedostatků, nutného širokého konsensu zúčastněných stran a zatím nedůvěry v tento nový institut, bude více v praxi využíván konkurz.
Vedoucí práce: Miloš Novák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses