Charakteristika, rozbor a využití finančního ukazatele EBITDA ve vybraných firmách - Lacina, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Stejskalová, Irena, 1957-; Šubrtová, Lenka (2011)
Diplomová práce v teoretické části obsahuje obecnou analýzu a různé přístupy k využití finančního ukazatele EBITDA. Praktická část práce dokumentuje postup využití ukazatele EBITDA při relativním ohodnocení akcií společnosti Telefónica O2 Czech Republic, a.s. a dále další alternativní využití tohoto ukazatele na vzorku srovnatelných společností ke společnosti Telefónica O2 Czech Republic, a. s.
Vedoucí práce: Irena Stejskalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika; oceňování majetku; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; managerial economics; valuation; master's theses