Obchodovanie menových párov – fundamentálna analýza - Hyben, Ján (2011)
Cieľom bakalárskej práce "Obchodovanie menových párov -- Fundamentálna analýza" je zistenie a analýza makroekonomických fundamentov, ktoré majú bezprostredný súvis s pohybom menového kurzu. Teoretická časť sa zameriava na metódy, prepojenia a princípy fundamentálnej analýzy a na súvzťažnosť jej faktorov na pohyb kurzu v krátkodobom období. Druhá časť práce je orientovaná na demonštratívne obchodovanie daného menového páru v určenom časovom období prostredníctvom fundamentálnej analýzy.