Medzinárodné daňové úniky - Piatková, Daša (2011)
Táto bakalárska práca je zameraná na popis dvoch aspektov daňových rajov a rozobratie problematiky ohľadne toho, či sú daňové raje všeobecne prospešné. Cieľom tejto práce je popísať výhody, ktoré prináša legálne využitie daňových rajov a zároveň priblížiť príčiny a dôsledky boja medzinárodných oganizácií a vyspelých štátov proti daným krajinám. Okrem týchto základných informácií sú uvedené aj spôsoby využitia daňových rajov a najrozšírenejšie právne formy, ktorým je umožnené čerpať ich výhody. V poslednej časti práce sú uvedené výsledky vlastného prieskumu, ktorého účelom bolo zistiť názor podnikateľov a manažérov na využívanie daňových rajov.