Medzinárodné daňové úniky - Piatková, Daša; Filipová, Vladimíra; Drozen, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Táto bakalárska práca je zameraná na popis dvoch aspektov daňových rajov a rozobratie problematiky ohľadne toho, či sú daňové raje všeobecne prospešné. Cieľom tejto práce je popísať výhody, ktoré prináša legálne využitie daňových rajov a zároveň priblížiť príčiny a dôsledky boja medzinárodných oganizácií a vyspelých štátov proti daným krajinám. Okrem týchto základných informácií sú uvedené aj spôsoby využitia daňových rajov a najrozšírenejšie právne formy, ktorým je umožnené čerpať ich výhody. V poslednej časti práce sú uvedené výsledky vlastného prieskumu, ktorého účelom bolo zistiť názor podnikateľov a manažérov na využívanie daňových rajov.
Vedoucí práce: Vladimíra Filipová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses