Obchodování s emisními povolenkami analýza dosavadních efektů - Perglerová, Eva; Bič, Josef; Vondrušková, Barbora, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Diplomová práce se věnuje systému Evropské unie pro emisní obchodování (EU ETS). Hlavním cílem je analýza efektů, kterých bylo doposud pomocí EU ETS dosaženo. Emisní povolenky představují relativně nový tržní nástroj, za jehož pomoci chce EU dosáhnout redukce emisí oxidu uhličitého a do budoucna i jiných skleníkových plynů a tím napomáhat stabilizaci klimatu. První část se věnuje mezinárodním klimatickým jednáním, zejména pak Kjótskému protokolu, z jehož podnětu byl systém EU ETS zaveden. Druhá a stěžejní část práce se zabývá fungováním a efektivitou sytému EU ETS. Třetí část pojednává o fungování EU ETS v České republice.
Vedoucí práce: Josef Bič
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses