Faktory ovlivňující politiku a zájmy Čínské lidové republiky v Africe - Procházková, Jiřina; Knotková, Vladimíra; Havlová, Radka, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Práce se zabývá analýzou zájmů Čínské lidové republiky v Africe, jejich změnou v průběhu let a jejich změnou s měnící se pozicí Čínské lidové republiky v mezinárodních vztazích. Nejdříve jsou v práci determinovány jednotlivé zájmy Číny, tedy zájmy ekonomické, politické a bezpečnostní. Druhá část práce zkoumá zahraniční politiku Číny a zejména pak vývoj zahraniční politiky Číny vůči Africe a její současnou podobu.
Vedoucí práce: Vladimíra Knotková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses