Analýza nezaměstnanosti v regionu Kralupy nad Vltavou - Arvajová, Anna; Szabová, Lucia; Petrášek, František, 1934-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na nezaměstnanost v regionu Kralupy nad Vltavou a na perspektivy její změny v blízké budoucnosti. Tyto změny by měly nastat v důsledku plánovaného rozvoje letiště Vodochody, což podle investora přinese hospodářský rozvoj, podporu turismu a nová pracovní místa. Cílem této práce je potvrzení či vyvrácení hypotézy, zda plánovaný rozvoj letiště Vodochody povede ke snížení nezaměstnanosti v regionu Kralupy nad Vltavou. Z tohoto důvodu se práce také podrobně zabývá analýzou nezaměstnanosti v regionu. První část práce obsahuje teoretická východiska, která objasňují pojmy jako je nezaměstnanost, trh práce a rovnováha na trhu práce, dále pak nabízí přehled druhů nezaměstnanosti a jejích příčin. V další části pak podává charakteristiku zkoumaného regionu a jeho obyvatelstva. Třetí část je zaměřena na analýzu nezaměstnanosti z hlediska pohlaví, věku a klasifikace zaměstnání uchazečů o práci a zabývá se také vývojem počtu pracovních míst v regionu. Poslední, čtvrtá část potom představuje projekt rozvoje letiště Vodochody a také faktory a okolnosti, které budou podstatné při náboru zaměstnanců a které pravděpodobně ovlivní zaměstnanost v regionu. Cíle a závěru bakalářské práce bude dosaženo použitím analýzy statistických údajů a také díky informacím, které poskytl při osobním rozhovoru generální ředitel letiště.
Vedoucí práce: Lucia Szabová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses