Politická dimenze česko-kubánských vztahů v kontextu EU - Pokorná, Kateřina; Dubský, Zbyněk, 1974-; Kašpar, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Diplomová práce se zabývá analýzou soudobých česko-kubánských vztahů v kontextu členství České republiky v Evropské unii. Východiskem pro rozbor současných vztahů je historický exkurz vyzdvihující klíčové momenty a události v obou dvou zkoumaných zemích během studené války i po jejím skončení a jejich vliv na vzájemné vztahy. Soudobé vztahy jsou pak popsány ve dvou rovinách - jako čistě bilaterní česko-kubánské, a jako zasazené do rámce vnějších vztahů EU. Cílem práce je osvětlit, proč je zrovna Kuba prioritní zemí v oblasti české lidsko-právní zahraniční politiky, a pokusit se odpovědět na otázku, jakými možnostmi česká diplomacie v rámci EU disponuje k prosazování své vlastní linie vůči Castrovu režimu.
Vedoucí práce: Zbyněk Dubský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses