Rozvojová pomoc poskytovaná medzinárodnými organizáciami vplyv globálnej finančnej a ekonomickej krízy? - Ondičová, Lucia (2011)
Ústrednou témou diplomovej práce je vplyv globálnej finančnej a ekonomickej krízy na podporu rozvojových krajín medzinárodnými organizáciami. Práca obsahuje klasifikáciu rozvojových zemí vybranými organizáciami, a to Skupinou Svetovej banky, Organizáciou spojených národov a Medzinárodným menovým fondom. Rovnako zahŕňa popis hlavných činností a spôsoby získavania financií týmito organizáciami. Analýza vplyvu krízy je rozšírená o nevládne organizácie zaoberajúce sa rozvojovou pomocou. Pre lepšie posúdenie vplyvu krízy na poskytovanú pomoc, obsahuje práca aj zhrnutie dopadu krízy na rozvinuté a rozvojové krajiny.