Spojené státy - ekonomický vývoj po roce 2000 - Murár, David (2011)
Cílem této práce je analyzovat hospodářský vývoj Spojených států amerických po přelomu století. Na počátku století prošlo USA recesí způsobenou technologickou bublinou. Důraz je kladen na reakce na Fedu, jeho manipulace s úrokovými sazbami a navyšování monetární báze. Dále jsou zmiňovány zárodky hypoteční krize a její průběh. Poslední část se zaobírá současnou situací a určitou predikcí událostí budoucích.