Spojené státy - ekonomický vývoj po roce 2000 - Murár, David; Adámková, Vlasta; Antal, Jarolím, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cílem této práce je analyzovat hospodářský vývoj Spojených států amerických po přelomu století. Na počátku století prošlo USA recesí způsobenou technologickou bublinou. Důraz je kladen na reakce na Fedu, jeho manipulace s úrokovými sazbami a navyšování monetární báze. Dále jsou zmiňovány zárodky hypoteční krize a její průběh. Poslední část se zaobírá současnou situací a určitou predikcí událostí budoucích.
Vedoucí práce: Vlasta Adámková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses