Role vůdcovství v mezinárodních vztazích Usáma bin Ládin - Kurzweil, Matěj (2011)
Cílem práce bylo zjistit, jakou úlohu hrají vůdci a vůdcovství v mezinárodních vztazích, a aplikovat to na Usámu bin Ládina. V první polovině práce jsou popsány styly vůdcovství a role vůdce jako aktéra mezinárodních vztahů v průběhu dějin. Druhá polovina je částečně zaměřena na George W. Bushe a zejména na Usámu bin Ládina. V práci je popsána bin Ládinova životní cesta k vůdcovství a okolnosti jeho smrti.