Role vůdcovství v mezinárodních vztazích Usáma bin Ládin - Kurzweil, Matěj; Rolenc, Jan Martin, 1980-; Kočišíková, Viera; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cílem práce bylo zjistit, jakou úlohu hrají vůdci a vůdcovství v mezinárodních vztazích, a aplikovat to na Usámu bin Ládina. V první polovině práce jsou popsány styly vůdcovství a role vůdce jako aktéra mezinárodních vztahů v průběhu dějin. Druhá polovina je částečně zaměřena na George W. Bushe a zejména na Usámu bin Ládina. V práci je popsána bin Ládinova životní cesta k vůdcovství a okolnosti jeho smrti.
Vedoucí práce: Jan Martin Rolenc
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses