KLDR a důsledky rozdělení Korejského poloostrova - Konečný, Martin; Knotková, Vladimíra; Havlová, Radka, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Práce analyzuje situaci na Korejském poloostrově před jeho rozdělením a zabývá se důsledky, které toto rozdělení mělo pro obě země Korejského poloostrova. Nejprve jsou identifikovány hlavní dimenze, které byly v obou státech nejvíce ovlivněny s tím, že hlavní rozbor bude věnován sociálním a ekonomickým důsledkům, především pak v prostředí Korejské lidově demokratické republiky. Pro srovnání je však uvedena i situace a vývoj v Korejské republice. Práce rovněž zkoumá vývoj obou zemí od jejich rozdělení až do devadesátých let a hlavní část práce se pak věnuje analýze a hlubšímu rozboru sociální a hospodářské situace v současnosti.
Vedoucí práce: Vladimíra Knotková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses