Vliv teroristické skupiny RAF na politiku Spolkové republiky Německa v 70. letech 20. století - Spěváčková, Markéta; Veselý, Zdeněk, 1950-; Krines, Vlastimil, 1928-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Předložená práce zachycuje vliv ultralevicové teroristické organizace RAF na politiku Spolkové republiky Německa a na společnost v průběhu jejího dvaceti osmiletého působení na území SRN. Práce se snaží zachytit politickou situaci ve světě a Spolkové republice na konci 60. let a nalézt případné determinanty, které vedly k vzniku RAF. Nedílnou součástí je analýza samotné teroristické organizace a nastínění vývoje této skupiny v souvislosti s první, druhou a třetí generací RAF. Státní odvetná opatření, která měla za úkol zastavit působení ultralevicové teroristické skupiny, jsou taktéž ústředním tématem bakalářská práce, kdy byl kladen důraz na zhodnocení těchto opatření obzvláště z hlediska efektivnosti a docílení zastavení teroristické činnosti. Práce se snaží odpovědět na otázku, zda Spolková republika v boji proti terorismu RAF nalezla jakousi ideální strategickou koncepci v boji proti terorismu a zda se SRN podařilo účinně postupovat proti RAF. V průběhu celé práce je pak v jednotlivých etapách působení RAF kladen důraz na vliv RAF na společnost SRN a na vnímání RAF společností.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses