Politické ideologie v programech politických stran Ruska - Vroblová, Petra (2011)
Tématem diplomové práce jsou Politické ideologie v programech politických stran Ruska. Práce se skládá ze tří částí. První se soustředí na teorii o ideologiích, především funkce a podstatu ideologií. Druhá část poskytuje přehled vývoje politických stran v moderní ruské historii a výsledky parlamentních voleb. Třetí část se zabývá programy současných ruských politických stran a jejich ideologiemi. Cílem práce je definování ideologického profilu ruských politických stran.