Komparácia faktorov hospodárskeho vzostupu v Japonsku a Číne - Pospíšilová, Helena (2011)
Cieľom práce je určiť a porovnať faktory, ktoré podmienili hospodársky vzostup Japonska a Číny, ktorý je často označovaný ako hospodársky zázrak. V úvode je pozornosť venovaná hospodárskemu cyklu, prejavom jeho jednotlivých fáz a priebehu hospodárskeho vzostupu Japonska a Číny. Nasleduje vymedzenie faktorov podmieňujúcich rast v jednotlivých skúmaných krajinách. Záverečná kapitola porovnáva určené faktory, hľadá rozdiely aj podobnosti.