Komparácia faktorov hospodárskeho vzostupu v Japonsku a Číne - Pospíšilová, Helena; Cihelková, Eva, 1952-; Bič, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cieľom práce je určiť a porovnať faktory, ktoré podmienili hospodársky vzostup Japonska a Číny, ktorý je často označovaný ako hospodársky zázrak. V úvode je pozornosť venovaná hospodárskemu cyklu, prejavom jeho jednotlivých fáz a priebehu hospodárskeho vzostupu Japonska a Číny. Nasleduje vymedzenie faktorov podmieňujúcich rast v jednotlivých skúmaných krajinách. Záverečná kapitola porovnáva určené faktory, hľadá rozdiely aj podobnosti.
Vedoucí práce: Eva Cihelková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses