Jozef Tiso ako živé politikum - Šimkovič, Jakub (2011)
Predmetom bakalárskej práce je pohľad na narábanie s obrazom Jozefa Tisa v súčasnej slovenskej spoločnosti. Doba, ktorá uplynula od existencie prvej Slovenskej republiky zaručuje stále dostatok osobne zaangažovaných ľudí s častokrát absolútne protichodnými názormi. Táto situácia sa v slovenskej spoločnosti kontinuálne prejavuje nebývalým množstvom odborných alebo laických príspevkov k neukončenému hľadaniu pomyselnej objektívnej pravdy. Pretože je odkaz Jozefa Tisa stále aktívny, je vhodné analyzovať skupiny, pre ktoré je toto politikum stále živé. Mala by poskytnúť základný prehľad a analýzu prečo niektoré súčasti spoločnosti pristupujú k rehabilitácii Jozefa Tisa a celého vtedajšieho režimu.