Válka o Malvíny (argentinská perspektiva) - Bokšová, Monika (2011)
Diplomová práce se zabývá analýzou Malvínské války. V teoretické části se práce věnuje řešení mezinárodních konfliktů obecně. Klasifikuje konflikty, rozebírá jednotlivé fáze konfliktu a vysvětluje koncepci preventivní diplomacie. Praktická část se zabývá samotným malvínským konfliktem. Nejprve jsou zanalyzovány postoje obou stran sporu a jsou vysvětleny historické souvislosti. Práce se snaží britským nárokům na ostrovy konstruktivně protiargumentovat a vysvětlit, že argentinská práva nemají o nic menší relevanci, přestože v současné době jsou ostrovy pod přímou správou Velké Británie.