Válka o Malvíny (argentinská perspektiva) - Bokšová, Monika; Dubský, Zbyněk, 1974-; Druláková, Radka, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Diplomová práce se zabývá analýzou Malvínské války. V teoretické části se práce věnuje řešení mezinárodních konfliktů obecně. Klasifikuje konflikty, rozebírá jednotlivé fáze konfliktu a vysvětluje koncepci preventivní diplomacie. Praktická část se zabývá samotným malvínským konfliktem. Nejprve jsou zanalyzovány postoje obou stran sporu a jsou vysvětleny historické souvislosti. Práce se snaží britským nárokům na ostrovy konstruktivně protiargumentovat a vysvětlit, že argentinská práva nemají o nic menší relevanci, přestože v současné době jsou ostrovy pod přímou správou Velké Británie.
Vedoucí práce: Zbyněk Dubský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses