Význam zkapalněného zemního plynu pro energetickou bilanci evropského prostoru - Hrdý, Ondřej (2011)
Práce má za cíl zhodnotit postavení zkapalněného zemního plynu jako energetického paliva v prostoru Evropské unie. Pro zhodnocení postavení jsou použity především palivo-energetické statistiky. Práce také zdůvodňuje pozici plynu pomocí dokumentů zabývajících se energetickou politikou EU a také energetickou bezpečností. Zmíňuje i evropskou plynovou krizi z roku 2009. Analyzováno je také budoucí postavení LNG v palivo-energetické bilanci EU v příštích dekádách.