Význam zkapalněného zemního plynu pro energetickou bilanci evropského prostoru - Hrdý, Ondřej; Kašpar, Václav; Vošta, Milan, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Práce má za cíl zhodnotit postavení zkapalněného zemního plynu jako energetického paliva v prostoru Evropské unie. Pro zhodnocení postavení jsou použity především palivo-energetické statistiky. Práce také zdůvodňuje pozici plynu pomocí dokumentů zabývajících se energetickou politikou EU a také energetickou bezpečností. Zmíňuje i evropskou plynovou krizi z roku 2009. Analyzováno je také budoucí postavení LNG v palivo-energetické bilanci EU v příštích dekádách.
Vedoucí práce: Václav Kašpar
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses