Americko-čínské vztahy v post-bipolárním světě (1989-2010) - Šrámek, Petr (2011)
Ve své práci jsem analyzoval zahraniční politiku administrativ George H. W. Bushe, Billa Clintona, George W. Bushe a Baracka Obamy v letech 1989-2010. Komparací jejich přístupů k Číně jsem došel k závěru, že přístup Spojených států k Číně je nekonzistentní, a to zejména kvůli měnící se struktuře moci ve vzájemných vztazích, střetu odlišných hodnotových systémů a rostoucí důležitosti obchodních zájmů.