Americko-čínské vztahy v post-bipolárním světě (1989-2010) - Šrámek, Petr; Matějka, Zdeněk, 1935 září 19.-; Knotková, Vladimíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Ve své práci jsem analyzoval zahraniční politiku administrativ George H. W. Bushe, Billa Clintona, George W. Bushe a Baracka Obamy v letech 1989-2010. Komparací jejich přístupů k Číně jsem došel k závěru, že přístup Spojených států k Číně je nekonzistentní, a to zejména kvůli měnící se struktuře moci ve vzájemných vztazích, střetu odlišných hodnotových systémů a rostoucí důležitosti obchodních zájmů.
Vedoucí práce: Zdeněk Matějka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses