Financování obecních investičních projektů - Petáková, Ivana (2011)
Práce se zabývá financováním investičních projektů obcí. Hlavním cílem je zhodnotit, jak způsob financování ovlivňuje rozhodování obce o investičním projektu. První kapitola obsahuje teoretická východiska pro zpracování případové studie. Jsou zde popsány jednotlivé druhy obecních příjmů, základní kritéria, podle kterých by se obce měly rozhodovat při financování investičních projektů a v obecné rovině i náklady a užitky investičních projektů. Druhá kapitola se zabývá příjmy obce Hluboš a možnostmi jejich využití na financování investičních projektů. Třetí kapitola je věnována konkrétnímu investičnímu projektu obce Hluboš a možnostem jeho profinancování. Na základě rozhovorů je provedena analýza, ze které vyplývá, že hlavním důvodem realizace projektu byla existence dotace a pokud by měl být projekt financován jinými prostředky, k jeho realizaci by nedošlo. Na základě komparace výsledků případové studie s teorií je zjištěno, že obec nebrala v úvahu základní kritéria rozhodování se o financování projektu.