Odpovědnostní řízení a jeho informační zajištění - Valík, Vladimír (2011)
Diplomová práce se zabývá odpovědnostním řízením a jeho informačním zajištěním odpovědnostně orientovaným účetnictvím. Cílem této práce je navrhnout systém odpovědnostního řízení konkrétního podniku. První část práce se zabývá teoretickými aspekty odpovědnostního řízení a informačního zajištění. Tato část je rozvržena do tří kapitol. První kapitola zobrazuje předpoklady odpovědnostního řízení, druhá kapitola již pojednává o odpovědnostně orientovaném účetnictví. Poslední kapitola teoretické části se zabývá hodnocením odpovědnostních středisek. Druhá část práce, o které pojednává jedna rozsáhlá kapitola, se zabývá odpovědnostním řízením v konkrétním podniku.