Energetická bezpečnost ČR - Kopecký, Jan; Němcová, Ingeborg, 1957-; Horák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Nezpochybnitelná nutnost energetických surovin pro chod naší společnosti je patrná snad ve všech oblastech lidské činnosti. Avšak zaručení bezpečných a kontinuálních dodávek energií není vždy samozřejmostí, což je způsobeno zejména nerovnoměrným rozmístěním energetických surovin po naší planetě. Nelze se proto divit, že vlastnictví těchto zdrojů hraje důležitou roli například při prosazování ekonomických cílů či upevňování politické moci. Energetická bezpečnost proto představuje mnohorozměrný problém, který je nutné řešit z mnoha úhlů pohledu. Tato diplomová práce se zaměřuje na energetickou bezpečnost České republiky z pohledu připravenosti na řešení narušení dodávek energií a na řešení ochrany kritické infrastruktury. Vzhledem ke komplexnosti dané problematiky a nemožnosti řešení energetické bezpečnosti ČR pouze na národní úrovni jsou výše uvedené body řešeny v návaznosti na východiska energetické bezpečnosti Evropské unie.
Vedoucí práce: Ingeborg Němcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses