Polsko jako součást stability versailleského systému - Maliňák, Štěpán (2011)
Předložená práce se zabývá Polskem mezi světovými válkami a jeho rolí v tehdejších mezinárodních vztazích. Text mapuje historickou genezi polského státu a hledá faktory, které ovlivnily Polsko a jeho vývoj v meziválečném období. Pozornost je věnována vnitrostátnímu vývoji Polska a analýze jeho nejdůležitějších momentů. Práce popisuje motivy, které formovaly polskou zahraniční politiku daného období. Detailně analyzuje povahu vztahů s nejvýznamnějšími subjekty mezinárodních vztahů té doby. Práce se snaží najít odpověď na otázku zda a nakolik se Polsko stalo stabilizačním elementem versailleského systému.