Polsko jako součást stability versailleského systému - Maliňák, Štěpán; Veselý, Zdeněk, 1950-; Krines, Vlastimil, 1928-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Předložená práce se zabývá Polskem mezi světovými válkami a jeho rolí v tehdejších mezinárodních vztazích. Text mapuje historickou genezi polského státu a hledá faktory, které ovlivnily Polsko a jeho vývoj v meziválečném období. Pozornost je věnována vnitrostátnímu vývoji Polska a analýze jeho nejdůležitějších momentů. Práce popisuje motivy, které formovaly polskou zahraniční politiku daného období. Detailně analyzuje povahu vztahů s nejvýznamnějšími subjekty mezinárodních vztahů té doby. Práce se snaží najít odpověď na otázku zda a nakolik se Polsko stalo stabilizačním elementem versailleského systému.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses