Komparace regionální politiky České a Slovenské republiky - Přikrylová, Dagmar (2011)
Tato bakalářská práce pojednává o výkonu regionální politiky v České a Slovenské republice. V úvodní části se zaměřuje na teoretické vymezení základních pojmů spojených s regionální politikou -- definice, nástroje a cíle. Dále následuje vývoj regionální politiky a její legislativní ukotvení v obou vybraných zemích. Na tuto část navazuje komparace regionální politiky v ČR a SR z hlediska územního členění, příčin vzniku, způsobu programování a implementaci operačních programů. Graficky je taktéž znázorněn vývoj HDP na obyvatele a nezaměstnanosti. V závěru práce jsou vymezeny silné a slabé stránky regionálních politik v České a Slovenské republice.