Dopravní síť Ostravy - Bartoňová, Andrea (2011)
Hlavním tématem práce je veřejná doprava. V teoretické části je stručně charakterizována doprava a dopravní infrastruktura. Na ní navazuje popis logistických procesů v osobní dopravě. V další kapitole jsou popsány také jednotlivé druhy dopravy: tramvajová, trolejbusová, silniční a železniční. Závěr teoretické části patří osobní dopravě ve městě, především systému městské hromadné dopravy a integrovanému dopravnímu systému. Praktická část je zaměřena na dopravní síť ve městě Ostrava. Ve stručnosti seznámí čtenáře s její historií, silniční sítí a železničním spojením. Je zde také zmíněno nedaleké mezinárodní letiště a cyklistické stezky na území města. Z pohledu městské hromadné dopravy je analyzována jak autobusová, tramvajová a trolejbusová doprava, tak také tarifní podmínky a ceník jízdného. Systém integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje spolu se shrnutím je uveden v závěru práce. Cílem práce je poskytnout čtenářům ucelený pohled na dopravní síť v Ostravě.