Španělsko a euro - Vašutová, Helena; Němcová, Ingeborg, 1957-; Šaroch, Stanislav, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Španělsko patří mezi zakládající země Evropské měnové unie, které přijaly společnou měnu již v roce 1999. Cílem této diplomové práce je zhodnocení celkového vlivu eura na španělskou ekonomiku. V první části práce je španělská ekonomika stručně představena. Druhá část se zabývá měnovou politikou Evropské centrální banky. Tato část analyzuje vhodnost jednotné měnové politiky a dále se zabývá jejími konkrétními dopady na španělskou ekonomiku. Třetí část práce se věnuje fiskální oblasti a Paktu stability a růstu. Tato část hodnotí dopady zavedení eura na veřejné finance.
Vedoucí práce: Ingeborg Němcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses